PaardenPraatPlatenPaardenPraatPlaten SSVT

SSVT = Systemische Sociale Vaardigheids- Training

Het werken met de drie basisprincipes van het systemisch werk in combinatie met het werken met paarden stimuleert bewustwording van systemische sociale vaardigheden.
Ook stimuleren ze het creatief denken, probleem analyse, doelgericht werken, samenwerken en doorzettingsvermogen. Deze kwaliteiten hebben kinderen hard nodig op school en later ook wanneer ze de arbeidsmarkt gaan betreden. In deze training wordt zichtbaar en bespreekbaar welke mogelijkheden, maar ook welke beperkingen systemen hebben voor het kind.
Contact&Verbinding, Ordening en Balans in Geven&Nemen vormen de basisinhoud van de opdrachten met de paarden. Ook verwerken we de ervaringen in een schilderij en leren de kinderen reflecteren op zichzelf met behulp van de paarden. Feedback vragen, geven & ontvangen staan centraal.
Betreft 5 bijeenkomsten van 2 uur.
Maximaal 10 kinderen.PaardenPraatPlaten SWAT

SWAT Systemische Weerbaarheids- & Assertiviteits- Training

In deze training leren de kinderen hun authentieke plek in te nemen in elk Systeem in onze huidige maatschappij. In een groep van maximaal 10 kinderen leren de kinderen samen met elkaar en met de paarden om zich steviger neer te zetten. Mentaal, fysiek en emotioneel dagen we ze gedurende vijf bijeenkomsten uit om soms uit hun comfortzone te stappen om in hun eigen plek te komen! In een veilige setting en onder professionele begeleiding zien we de kinderen keer op keer groeien in hun zelfredzaamheid, weerbaarheid en assertiviteit. Feedback vragen, geven & ontvangen met zachte ogen zonder oordeel staat ook in deze training centraal.
Betreft 5 bijeenkomsten van 2 uur.
Maximaal 10 kinderen.

Opleiding PaardenPraatPlaten

Inmiddels is PaardenPraatPlaten al op verschillende basisscholen geïntroduceerd en succesvol gebleken. Ook in mijn eigen praktijk zet ik de methode in voor individuele begeleiding, ouder-kind coaching, tijdens vijfdaagse dagkampen en tijdens buitenschoolse leertrajecten voor RT-Praktijken. De systemische basisprincipes zijn ook prima in te zetten als basis voor een teamtraining.
Ben jij ook Paardencoach of heb je een achtergrond waarbij het lesgeven aan kinderen of begeleiden van kinderen de basis vormt? Ben je in staat om je ware motivatie aan mij kenbaar te maken om bij mij in de opleiding te stappen? Dan ben je van harte welkom voor een intake gesprek!
In mijn opleiding leer je te reflecteren op je eigen handelen als begeleider/docent/coach.
Gaan we o.a. aan de slag met het opstellen van jouw verlangen, systemisch aan het werk, lezen van de Gestalt, de bijbehorende didactiek, symbiose&autonomie, coachen met het enneagram, jouw creativiteit en natuurlijk de paarden!
De opleiding omvat 7 lesdagen verdeeld over ongeveer 1 kwartaal.
Nadien kun je direct aan de slag met de aangeboden lessenreeks uit de opleidingsmap.
Daarnaast ontwikkel je tijdens de opleiding ook je eigen PaardenPraatPlaat & lessenreeks op basis van je eigen kudde en jouw persoonlijke verhaal/sprookje. Zo kun je in je eigen coachpraktijk en kudde ook authentiek met jouw doelgroep(en) aan het werk.
Ook ben je vrij om onderling met andere PPP-cursisten lessen te ontwikkelen en/of lessenreeksen uit te wisselen. Intervisie, supervisie en samenwerken binnen het PaardenPraatPlaten-netwerk maken we samen waar en is wat we ambiëren.
De lestijden zijn van 10:00-16:00uur
Inclusief lunch & consumpties.
Inclusief Opleidingsmap.
Inclusief Coaching Monitor
Op alle opleidingen, workshops, producten en andere mogelijkheden van CV-Coaching zijn de algemene voorwaarden van toepassing evenals op elke overeenkomst die je met CV-Coaching afsluit.
Voordat je je opgeeft voor een van de mogelijkheden of voordat je een bestelling doet van een van de producten van CV-Coaching is het daarom belangrijk om deze goed door te lezen. Door je aan te melden of door een bestelling te doen geef je aan met deze algemene leveringsvoorwaarden akkoord te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten